Conakry
Blijf op de hoogte en volg Pieta
28 Juli 2012 | Guinea, Conakry
Marrit, je hebt gelijk dat het afval hier nog steeds een probleem is, maar ik zie verbetering t.o.v. 1 1/2 jaar geleden. De mentaliteit van de mensen hier moet nu ook nog veranderen, zij zijn gewend om het afval zomaar op straat te gooien. Ik las inde krant dat de regering er ook nog lang niet tevreden over is. Door da afval zijn hier ook ontzettend veel vliegen.
Gisteren zijn we naar Kamsar geweest, een havenstad zo'n 300 km van hier. De tocht er naartoe was erg mooi. Guinee heeft een hele mooie natuur, heuvels, palmbomen enz. Ik heb ervan genoten. Kamsar is een mooi stadje, er zijn goede wegen in tegenstelling tot de meeste steden waar de infrastructuur verschrikkelijk is. De hoofdwegen zijn redelijk tot goed begaanbaar, maar als je daarvan afmoet zijn het wegen waar je als nederlander van zegt dat die onbegaanbaar zijn.
Ook hier duurde het weer erg lang voordat we klaar waren en het was al donker toen we terug moesten (een tocht van 5 uur) Af en toe zijn er controleposten waar ze je legitimatiebewijs willen zien. Een politieman vroeg naar de verzekering v/d auto. die hadden we niet. Hij vroeg geld, maar Akim zei dat hij dan eerst een bekeuring moest uitschrijven en dat hij dan pas betaalde. Anders gaat het geld in de zak de politieman. Dit kon hij niet en uiteindeklijk mochten we zonder betalen door.
Het begon keihard te regenen en het was ontzettend donker. Gelukkig is Akim een hele goede chauffeur, hij werkte hier vroeger ook als chauffeur en kent Guinee op zijn duimpje, en om half 2 waren we thuis.
Vandaag moeten er enkele kleine reparaties aan de auto worden gedaan. Akim doet dat zonder ons, want als ze blanke vrouwen zien (onze schoonzus uit Marseille is ook mee) wordt de prijs 2x zo duur. Ik zit nu in een kantoor op het vliegveld waar Alexi een broer van Akim werkt.
We hopen morgen vroeg te vertrekken naar N' Zerekore, een rit van meer dan 700 km. Ik ben benieuwd of de weg ernaartoe nog net zo slecht is. We zullen 2 dagen onderweg zijn.
28 Juli 2012 - 22:48
Alyvdt@gmail.com:
Goed om jullie reisverslag te lezen.
Jullie moeten heel wat geduld hebben....
Een goede reis naar N' Zerekore.
Sterkte met alles en geniet van de mooie dingen.
HG Aly -
28 Juli 2012 - 23:30
28 Juli, Gré Venema:
Fijn, dat je weer een reisverslag maakt. Wat moet het leuk zijn te zien dat er dingen veranderen/verbeteren. Geniet van alles, want het is zo maar weer voorbij. Wij gaan nu op vakantie dus ik lees je verslagen pas over enkele weken weer.
Groeten, Gré -
29 Juli 2012 - 09:34
Boudien:
Hoi Pieta en Akim,
Leuk om weer iets van jullie belevenissen te lezen!
Mooi dat jullie alle belangrijke dingen nu geregeld hebben. Nu ook maar genieten van het leven in Afrika.
Spannend zo'n autorit in het donker met regen en slechte wegen. Gelukkig is Akim een goede chauffeur. Nu zullen jullie wel onderweg zijn naar N' Zerekore. Wij wensen jullie een goede reis! Wij gaan morgen ook op vakantie!
groet Thijs, Boudien, Niels en Lianne -
29 Juli 2012 - 13:26
Wilko:
Hallo Pieta en Akim,
We zijn ook net weer terug van vakantie en zullen jullie reisverslag vanaf nu op de voet volgen. Ik reis zo stiekem een beetje mee achterin jullie auto om zo mee te genieten en me een beeld te vormen van de wereld daar. Ik hoop dat je snel ook wat foto's op deze site kunt zetten voor een completer plaatje, al zal dat vast lang niet overal zomaar kunnen.
Ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad naar N' Zerekore, lange rit hoor! Nog even twee dagen hobbelen voor de volledige onthaasting. Staat jullie huis er nog wat netjes bij?
Veel succes met jullie goede werken daar en de hartelijke groeten aan het hele dorp en de familie van Akim in het bijzonder van Wilko en Marjan
29 Juli 2012 - 14:13
29 -07-2012:
.Alles is al zo,n beetje gezegd en geschreven.Maar ik reis ook stiekem mee, naast Wilko op de achterbank
en geniet van de prachtige natuur .Jammer het is een droom
Hier is alles o.k.
Groetjes Mem Lolkje.