Monrovia - Reisverslag uit Monrovia, Liberië van Pieta Kronemeijer - WaarBenJij.nu Monrovia - Reisverslag uit Monrovia, Liberië van Pieta Kronemeijer - WaarBenJij.nu

Monrovia

Blijf op de hoogte en volg Pieta

23 Juli 2016 | Liberië, Monrovia

Vandaag op weg gegaan naar Monrovia, de hoofdstad van Liberia. Akim heeft hier het grootste deel van zijn leven geleefd en gewerkt enik wil dat graag zien om een beeld te krijgen hoe zijn leven vroeger is geweest. Eerst 2 uur rijden over halfverharde wegen naar de grens endaar begon het. We hadden netjes voor visa gezorgd en voor een laissez passer voor onze auto. Omdat webuitenlanders zijn en de auto een Guinees nummerbord heeft moesten we alle controles doorlopen. Eerst om Guinee uit te mogen, papieren laten zien en onze namen laten registreren. Daarna hetzelfde verhaal om Liberia in te mogen. Daarna controle van de vaccinaties en weer alles registreren in een groot boek (geen computers hier) Toendachtenwedat we door mochten, maar toenbegonhet pas. We wilden met onze eigenauto de grens over en moesten 400 euro borg betalen. Ok, maar weer formulieren invullen die door de grote baas getekend moesten worden. Wachten, wachten, wachten. Konden we daarna door? Nee hoor . Er moest nog een verzekeringspapier betaald worden. Na bijna 3 uur eindelijk verder. Voorelke stad is er politiecontrole. Weer alle papiren laten zien en namen registreren. Dit eenkeer of 5. Eindelijk waren we in Monrovia,maarde mandie gezegd had dat we bij hem mochten logeren was niet bereikbaar zodat we een andere slaapplek moesten zoeken. In Monrovia allemaal file, overal chaos, overal autos overal mensen en de stad was zo veranderd dat Akim de weg niet meer wist. In de chaos alle 4 wieldoppenvande autogejat,heel fijn dus allemaal. Gelukkig is Akim een geweldige chauffeur die de auto door ergste chaos stuurt. Ikzou dat nooit durven. Nu zijn we in eenhotel ergens in een deel van Monrovia waar het er erg Amerikaans uitziet ( Liberia was vroeger een Amerikaanse kolonie) Grote winkels engebouwen. We warennet in een supermarkt dieniet onderdeed voor een Jumbo of AH.